
Pezsgős dugó
A piacon elterjett pezsgős dugóknak több típusa létezik, melyek a következők:
- agglomerált, vagyis egy egyszerű egyenes falú agglomerált dugóról van szó, ami csupán méretében különbözik a borászati célra használt agglomeráltaktól.
- egylapkás agglomerált, mely a 2TOP (1+1) hasonló eljárással készül, azzal a különbséggel, hogy az agglomerált résznek csak az egyik végén van egy natúr tárcsa, és a pezsgőt palackozó berendezésen lévő szenzor forgatja úgy a dugókat, hogy mindig a natúr lemez érintkezzen a pezsgővel.
- kétlapkás agglomerált, a legmagasabb minőségű pezsgős dugó, szerkezetét tekintve a felépítése a következő: agglomerált törzs + natúr tárcsa + natúr tárcsa, vagyis mindkét natúr lemez azonos oldalon található, ezzel biztosítva a kifogástalan zárást.
Agglomerált pezsgős parafa dugó 48x30,5mm 0+2 lapkás
A piacon elterjett pezsgős dugóknak több típusa létezik, melyek a következők
- kétlapkás agglomerált, a legmagasabb minőségű pezsgős dugó, szerkezetét tekintve a felépítése a következő: agglomerált törzs + natúr tárcsa + natúr tárcsa, vagyis mindkét natúr lemez azonos oldalon található, ezzel biztosítva a kifogástalan zárást.